Laden en lossen: een job met verantwoordelijkheid en fun

Laden en lossen: een job met interessante uren en heel wat fun

H&L Services is al twintig jaar gespecialiseerd in het laden en lossen van stukgoed uit containers of vrachtwagens op locatie bij de klant. Ons bedrijf heeft een uitstekende reputatie, maar we kunnen geen optimaal werk leveren zonder onze gemotiveerde medewerkers. We laten twee van onze medewerkers aan het woord, die dan ook nog eens broers blijken te zijn.

Hoe zijn jullie bij H&L Services terechtgekomen?

Peter: “Ik ben er destijds begonnen omdat mijn vader daar toen werkte. Tot aan zijn pensioen zijn we dus zelfs collega’s geweest.”

Marco: “Ik heb er nog als jobstudent gewerkt, en later ben ik er in vast dienstverband begonnen. Mijn vader en broer werkten daar toen al. Je zou dus bijna van een familiebedrijfje kunnen spreken, zij het dat we intussen met 80 medewerkers zijn en wij helaas niet de baas spelen.”

Wat moeten jullie concreet doen bij H&L Services?

Marco: “Eigenlijk is het vrij eenvoudig: we lossen manueel containers, waarbij we de losse goederen op paletten zetten, die we vervolgens inwikkelen en in het magazijn plaatsen, waar de magazijniers er verder mee aan de slag gaan. Maar we laden even goed containers, dus met andere woorden de tegenovergestelde procedure. Laden en lossen gebeurt allemaal manueel.”

Dat klinkt als een heel fysieke job. Is het uitdagend?

Marco: “Het vergt inderdaad veel van het lichaam, maar daar staat tegenover dat eenmaal het werk gedaan is je naar huis mag. Hier dus geen 9-to-5-mentaliteit: als de vereiste containers gelost of geladen zijn, stopt ook de werkdag. Waarom zou je langer blijven, is de terechte redenering van onze baas. Ik heb nog jobs gedaan waar ik op een bepaald moment met mijn vingers stond te draaien, maar moest blijven omdat het nog geen vijf uur was. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?”

Werken jullie graag voor H&L Services?

Peter: “Het feit dat ik er, op wat korte onderbrekingen na, al zeventien jaar aan de slag ben, zegt genoeg zeker? Prettig gestoorde collega’s die na verloop van tijd vrienden worden, de vrijheid die je hebt om je werk zelf in te vullen waardoor je toch een beetje je eigen baas bent… En zoals mijn broer zegt: gedaan is hier gedaan. Als de job klaar is, mag je naar huis.”

Marco: “Los van het feit dat men hier redeneert vanuit productiviteit in plaats vanuit geklopte uren, is het hier fijn werken omdat er een heel aangename sfeer heerst onder de collega’s. Er bestaat hier ook geen rangverschil: een nieuwkomer zal niet anders bekeken of behandeld worden dan iemand die hier al pakweg tien jaar werkt. Als je de bereidheid toont de handen uit de mouwen te steken, word je aanvaard.”

Nog troeven?

Peter: “Er heerst hier vaak een prettige competitiviteit: kijken wie er het eerst zijn kant van het palet heeft geladen. Daar ga ik graag eens in mee. Het helpt in dat opzicht ook als je een vijs mankeert als je hier komt werken. Zeker omdat het zo’n fysiek werk is: af en toe eens lachen vormt het ideale tegengewicht.”

Marco: “Ik zou ten slotte als troef de grote variatie willen noemen: je bent altijd wel in een ander magazijn aan de slag, want we zijn actief in heel Vlaanderen. En aangezien we intussen met 80 collega’s zijn, werk je ook telkens met iemand anders. Ideaal voor wie een job zonder routine zoekt, zoals ik!”

+0
TEU/jaar
+0
TEU/dag
+0
FTE/dag