“H&L zorgt voor een efficiënte ondersteuning van onze operaties”

H&L getuigenis: Martine Martens
MARTINE MARTENS, Unit Manager
– Van Moer Logistics

“H&L is onze partner voor het lossen van containers”, vertelt Martine Martens van Van Moer Logistics. “Deze containers bevatten bijna uitsluitend losse kartonnen dozen. Er kunnen wel meer dan 3 000 dozen in één container. De containers kunnen bovendien meer dan 50 verschillende items bevatten, die allemaal gesorteerd moeten worden. Een heus werk! We kunnen rekenen op de zeer goed opgeleide teams van H&L die dit specifieke werk perfect uitvoeren. Aansluitend verwerkt Van Moer logistics de verdere flow van de goederen, van identificatie en split tot het in stock nemen van de goederen voor de verschillende Europese distributiecentra.”

 

Vlotte samenwerking

“Bij de opstart van nieuwe projecten is H&L betrokken vanaf de eerste doos. Zij ondersteunen niet alleen het uitvoerend werk, maar ze zijn ook meedenkend in de fase ervoor. Zo komen ze kijken in ons magazijn, maken een analyse op én werken vervolgens een plan van aanpak uit. Hierdoor wordt er altijd op maat van de klant een oplossing gevormd. De prestaties worden geregistreerd, op vaste tijdstippen geëvalueerd en bijgestuurd waar nodig. Dit is een continu proces.”

“Wij werken met vaste ploegen van H&L en een vooraf bepaald shiftensysteem. Zoals dat in de logistiek vaak gebeurt, is er bij momenten een afwijking van de voorspellingen. H&L gaat hier flexibel mee om, zodat de pieken en dalen worden opgevangen. Ondanks dat H&L een externe partij is, zien we hen als collega’s en vice versa. Dit creëert veiligheid en vertrouwen, waarbij veiligheid op de eerste plaats komt. De meewerkende teamleaders waken hier voortdurend over.”

 

Efficiëntie ten top

“H&L is absoluut gespecialiseerd in het lossen van containers. Ze zijn zeer efficiënt in het uitvoeren van op voorhand bepaalde workflows. Ze zijn getraind om efficiënt en kwalitatief werk af te leveren.”

 

Transparante communicatie

“Alles wordt op voorhand goed afgestemd. Zo is er een vast tarief per container. De prijs is dus vooraf geweten. Daarnaast hebben wij met H&L een compensatie afgesproken wanneer er iets fout loopt. Ook dan is er steeds een open en transparante communicatie. Alles kan besproken worden met hen.”

 

Met glans geslaagd

“Ik kan een samenwerking met H&L zeker aanbevelen! Ze volgen alles heel kort op. Ook de communicatie verloopt zeer vlot. Toen we pas met hen in zee gingen, overtroffen ze al onze verwachtingen. Ondertussen zijn we die kwaliteit van hen al gewoon natuurlijk (lacht).”

+0
TEU/jaar
+0
TEU/dag
+0
FTE/dag