Raf Van den Broeck

Raf Van den Broeck

“Wij werken ruim drie jaar samen met H&L, zeer tot onze tevredenheid,” vertelt de zaakvoerder van Benmar, Raf Van den Broeck.

H&L lost containers voor Benmar uit Brecht

 

Benmar is een familiebedrijf gespecialiseerd in diepvriesopslag en –overslag van vis, vlees, groenten, enz. Het bedrijf beschikt over een opslagcapaciteit van 100.000 m3 met gescheiden opslagmogelijkheden onder verschillende temperaturen. “Uit heel de wereld arriveren de goederen in koelcontainers hier bij ons in Brecht. Die containers bevatten kartonnen dozen van diverse afmetingen. De mannen van H&L lossen onze containers sinds drie jaar”, zegt Raf. Voorheen deed Benmar zaken met een andere partij. Ook interim-arbeiders werkten een tijdje bij Benmar. Maar dat verliep minder vlot. Raf: “Het waren elke keer andere werknemers, die we terug moesten opleiden, en die minder flexibel waren dan het systeem dat H&L aanbiedt. We merkten ook dat zij niet gewoon waren aan het zware werk en regelmatig afhaakten.”

Het gaat vooruit

Benmar maakt gemiddeld 2 à 3 dagen per week gebruik van de diensten van H&L Services. De mannen van H&L lossen per dag drie containers. Welke en hoeveel dagen ze komen wisselt per week, dat is afhankelijk van de transporten die binnenkomen.

De H&L teams laden in de container manueel karton per karton op een pallet. Wanneer dat vol is, omwikkelen ze het manueel met folie. In een container zitten verschillende leveringen, ze letten goed op dat ze per palet slechts één soort doos laden. De heftruckchauffeur pikt het palet op, en rijdt het via de oprijramp naar de automatische foliemachine. Daar neemt het personeel van Benmar het over. “Zo’n dozen wegen gemiddeld tussen de 10 à 12 kilogram,” vertelt Raf, “Dat is best wat maar de sterke mannen van H&L tillen die zonder problemen. Ook dat is een voordeel van H&L Services, hun werknemers zijn dit soort werk gewoon, ze doen het elke dag, afwisselend bij ons en bij andere klanten. Ze zijn erin bedreven en door hun routine gaat het goed vooruit.”

Flexibiliteit troef

De zoons van Raf werken ook in het familiebedrijf. Zij geven de planning enkele dagen op voorhand telefonisch door aan H&L. Daarna volgt nog een bevestigingsmailtje. “Soms lopen de containers vertraging op, en moeten ze later gelost worden. Dat krijgen wij dan te horen van onze klanten. Wij contacteren daarop H&L en zij passen hun planning aan. Dat is de flexibiliteit die wij nodig hebben om efficiënt te kunnen werken en die H&L zonder problemen levert,” zegt Raf.

Betrouwbaarheid is top

Op de afgesproken werkdagen arriveren de mannen rond 8 uur. Ze werken stevig door totdat de containers leeg zijn. Raf: “Wij betalen per geloste container, zo zijn onze kosten op voorhand duidelijk, dat is belangrijk. Maar het is ook fijn om te zien dat het werk zo vooruit gaat.”

Bij Benmar werken de H&L medewerkers in teams van drie man. “We zien heel regelmatig dezelfde gezichten, en nieuwelingen leiden ze zelf op. De mannen spreken zelf af wie welk werk doet,” zegt Raf, “Ik zie ze regelmatig wisselen van taak. Dan rijdt de ene eens met de heftruck, dan de andere. We merken dat het kerels zijn die willen werken. Bovendien klikt het goed met ons eigen personeel. We zijn een familiebedrijf, dus we sturen ze rechtstreeks aan. Van beide zijden komt er veel respect. We merken ook dat ze goed overeenkomen met hun baas. Ook dat heeft een positieve impact op hun motivatie hier! En dat is voor ons het allerbelangrijkste: we zijn 100% zeker dat we op de diensten van H&L Services kunnen rekenen!”

+0
TEU/jaar
+0
TEU/dag
+0
FTE/dag