Motivatie op maat: Het ‘Gedaan is gedaan’-systeem

Motivatie op maat: Het ‘Gedaan is gedaan’-systeem

Zijn loopbaan bij H&L Services begon ‘in de container’ met het laden en lossen van diverse producten. Nu, zo’n vier jaar later, heeft Jachin Van Looveren zichzelf opgewerkt tot zijn huidige positie als assistent operationeel manager. Hoog tijd dus om hem aan het woord te laten. Hij geeft je een kijkje achter de schermen van zijn dagelijkse taken en verantwoordelijkheden.  

 

Hoe verloopt jouw werkdag meestal?

“Mijn ochtenden breng ik meestal door in de container, waar ik onze ploegen ondersteun bij het laden en lossen van containers op locatie. In de middag verschuift mijn focus naar het assisteren van mijn collega’s bij de planning en het afhandelen van klantafspraken. Het is een goede afwisseling tussen deze twee aspecten van mijn rol, omdat het me de kans geeft om beide kanten van het bedrijf te ervaren. Zo blijft mijn werk elke dag boeiend!”

 

Helaas loopt niet altijd alles van een leien dakje. Wat zijn enkele uitdagingen waarmee jullie bij H&L Services mee te maken krijgen? 

“Een van de uitdagingen die we regelmatig tegenkomen op de werkvloer is dat we geen controle hebben over de staat waarin containers bij de klant worden afgeleverd. Hierdoor kan het gebeuren dat de inhoud van een container, vooral wanneer het verschillende soorten goederen betreft, volledig door elkaar gemixt is. Ook kan het voorvallen dat door bijvoorbeeld een te harde botsing tegen de kade, dozen naar voren kantelen of zelfs uit de container vallen. Dat maakt de job dan extra uitdagend. Hoewel dergelijke situaties soms voorkomen en de werkdag hierdoor langer kan duren, kunnen we altijd rekenen op de ondersteuning van collega’s die bijspringen wanneer dat nodig is.”

 

Wat maakt H&L Services voor jou uniek?

“Wat H&L Services voor mij echt uniek maakt, is ons ‘gedaan is gedaan’-systeem. Hierbij krijgen onze medewerkers elke dag een planning mee; als ze deze in drie of vier uur voltooien, mogen ze naar huis, maar worden ze sowieso voor acht uur betaald. Dit systeem was voor mij bij het begin van mijn loopbaan hier een enorme motivatie. Ik geloof dat dit voor alle collega’s geldt en het stimuleert ons om elke dag ons beste beentje voor te zetten. We hebben zelf de controle over onze werktijd en worden beloond voor onze prestaties. Wanneer we eerder klaar zijn met een job, hebben we na onze werkuren nog de tijd om iets leuks te gaan doen. Ik heb deze manier van werken nog nooit eerder meegemaakt bij eerdere werkgevers, dus ik vind dat iets waar H&L Services zeker een puntje extra op verdient.”

 

Hoe ziet jouw toekomst binnen H&L Services eruit?

“Stilstaan is voor mij gelijk aan het verliezen van interesse, maar na vier jaar bij H&L kan ik met zekerheid zeggen dat mijn motivatie onverminderd is. Elke dag biedt nieuwe uitdagingen en blijft verrassend en divers. Bovendien is ons bedrijf snelgroeiend, wat betekent dat er volop kansen liggen voor iedereen, inclusief mijzelf. Mijn drang om te groeien is continu aanwezig en ik hoop die wil te kunnen omzetten naar nieuwe mogelijkheden.”

 

Heb je nog tips voor iemand die, net zoals jij, wil doorgroeien in diens carrière?

“Het belangrijkste voor mij hierbij is: geduld hebben. Het is niet omdat de vooruitgang niet direct zichtbaar is, dat je niet opvalt. Blijf jezelf bewijzen en toon aan je collega’s en werkgever dat je toegewijd bent. Op de juiste momenten zal dit zeker opgemerkt worden, waardoor de doorgroeimogelijkheden haast gegarandeerd zijn.”

 

+0
TEU/jaar
+0
TEU/dag
+0
FTE/dag