Laden en lossen van containers: veelzijdiger dan je denkt

Laden en lossen van containers: veelzijdiger dan je denkt

Laden en lossen van containers: veelzijdig en verrassend

Laden en lossen van stukgoed uit containers of vrachtwagens op locatie bij de klant: dat is, in een notendop, wat H&L Services al meer dan twintig jaar doet. Eén van de personen die de logistiek in goede banen helpt leiden, is operations manager Wolf De Vester.

Hoe ben je destijds bij H&L Services terechtgekomen?

Wolf: “ Ik kom uit de uitzendsector en was project manager voor een grote klant Katoen Natie. Via vele gedeelde connecties, heb ik Walter leren kennen. Ik was op dat moment een beetje uitgekeken op het rekruteren, dus toen Walter mij aanbood om bij H&L de operationele en commerciële kant te helpen uitwerken, heb ik niet getwijfeld. Het was deels een vertrouwde job – mensen bij klanten plaatsen en opvolgen – maar tegelijkertijd volledig nieuw.”

Wat moet ik me voorstellen bij de dagtaak van een operations manager?

“Dat begint bij het opstarten van een nieuwe klant en ervoor zorgen dat alles vervolgens perfect verloopt. Eerst en vooral check ik de situatie in het betreffende magazijn, want elk magazijn is anders. Vervolgens bekijk ik met de klant hoe onze mensen daar efficiënt containers kunnen komen lossen of laden, dat onze mensen al zo goed mogelijk kunnen beginnen. Bij een opstartfase komen ook wel eens kinderziektes kijken, die ik dan graag verhelp. “Dat is bij de klant zelf. Intern zorg ik ervoor dat de planning klopt: de juiste mensen bij de juiste klant en de punctualiteit van de transporteurs. Aangezien we vandaag zo’n dertig actieve klanten hebben over heel Vlaanderen, is dat vaak een complexe puzzel.”

De werknemers die ik al sprak, zijn heel tevreden over hun job bij H&L Services. Hoe komt dat volgens jou?

“Ten eerste hebben ze een heel autonome daginvulling. Onze prioriteit is klanttevredenheid, waarbij we onze collega’s de vrijheid en het vertrouwen geven om hun taken zelfstandig aan te pakken. Ik stel vast dat onze mensen die autonomie heel belangrijk vinden. Ook proberen wij ervoor te zorgen dat alles goed is voorbereid en voorzien, zodat onze mensen ter plaatse meteen aan de slag kunnen, en niet moeten onderhandelen over materiaal, transport, enzovoort. Ten slotte hanteren wij het ‘gedaan is gedaan’-principe: als de klus geklaard is, mogen ze naar huis, en worden ze hoe dan ook voor de volledige dag betaald. Dus hebben ze er alle baat bij om productief te zijn en samen te werken. Zo creëren we een win-win!”

Jij bent van plan nog een tijdje bij H&L te blijven, hoor ik aan je enthousiasme.

“Klopt, ik ben gevraagd om de firma op lange termijn te helpen uitbouwen, en dat blijft mijn ambitie en engagement ten opzichte van Walter. Ik krijg van hem ook alle nodige vrijheid om mijn werk te doen, net zoals wij die aan onze collega’s geven.”

+0
TEU/jaar
+0
TEU/dag
+0
FTE/dag