Johnny Joly

Johnny Joly

“H&L vormt echt een toegevoegde waarde voor ons bedrijf. Ze hebben er sinds onze opstart in 2016 mee voor gezorgd dat we gegroeid zijn door hun flexibele dienstverlening. Wij appreciëren hun inzet dan ook zeer!”

Warehouse Manager – Antwerp Cold Stores

“De kracht van H&L is doorwerken”, vertelt de Warehouse Manager van Antwerp Cold Stores.

 

H&L lost containers voor Antwerp Cold Stores in Kallo

Antwerp Cold Stores (ACS), gespecialiseerd in distributie, opslag- en overslagfaciliteit, loste in 2017 500 containers met stukgoed. De Reefer containers met vlees, vis, fruit en groenten komen toe in de haven van Antwerpen. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen voert vervolgens een keuring uit.

Flexibiliteit troef

Johnny: “Dan komen de containers op onze kaai. Hoeveel dat er zijn, verschilt van dag tot dag. Soms lossen we negen containers, soms één. Dat betekent dat we een dag-op-dag planning maken en die doorgeven aan H&L. Zij sturen de volgende dag het juiste aantal mensen om de containers te lossen. Het zijn gekoelde containers, soms tot – 25 graden, en die moeten zeer snel worden leeggemaakt om de koudeketen niet te onderbreken.”

Niet alles loopt altijd volgens plan. Johnny: “H&L is flexibel, stel dat een container toch niet door de keuring raakt, of er zitten minder waren in dan voorzien, dan past H&L daar een mouw aan.”

Snelle werkers

De crew van H&L sorteert de stukgoederen volgens de instructies en zet deze op de juiste paletten. Dan neemt het personeel van ACS het over: zij rijden de paletten met de vorklift uit de container en scannen de badges. Johnny: “De samenwerking met ons personeel verloopt vlot. H&L heeft een standvastige ploeg sinds het begin van onze samenwerking in 2016. We zien wel nieuwe gezichten, de collega’s die onze magazijnen al kennen, begeleiden de nieuwelingen.”

De H&L mannen blijken harde werkers. Johnny: “Het gebeurt wel eens dat ze naar ons personeel roepen dat het sneller moet, al lachend, in de allerbeste onderlinge sfeer. Samenwerken met H&L is een win-win situatie: door deze diensten kunnen wij onze eigen mensen ontlasten en flexibel inzetten op andere taken, zoals met de vorklift rijden, scannen, enz. We zijn ook zeker dat H&L het juiste aantal mannen stuurt. Om die reden werkt samenwerken met interimkantoren niet voor ons. Als we een dag op voorhand onze planning doorgeven, dan kunnen zij niet garanderen dat ze voldoende resources hebben. En we weten uit ervaring dat interimkrachten trager werken. De mannen van H&L gaan naar huis wanneer de containers gelost zijn. Daarom werken ze door. Als alle containers tegen 12 uur leeg zijn, dan zit hun werk erop. De kracht van H&L is doorwerken!”

Duidelijke prijspolitiek

H&L biedt niet alleen de zekerheid dat het werk gedaan is, ook de kostprijs is duidelijk. Johnny: “We betalen een kost per geloste container. Dat is klare taal voor beide partijen! Bovendien denkt H&L ook met ons mee, ze delen vanuit hun brede expertise ook kennis, bijvoorbeeld hoe we een container best laden.

Samenvattend, H&L vormt echt een toegevoegde waarde voor ons bedrijf. Ze hebben er sinds onze opstart in 2016 mee voor gezorgd dat we gegroeid zijn door hun flexibele dienstverlening. Wij appreciëren hun inzet dan ook zeer!”

+0
TEU/jaar
+0
TEU/dag
+0
FTE/dag