2022: Te mooi om waar te zijn? Minder goed nieuws voor onze CEO

2022: Te mooi om waar te zijn? Minder goed nieuws voor onze CEO

We beginnen het jaar schitterend, mede door toedoen van H. Essers (die de weg heeft teruggevonden) generen we het eerste kwartaal maar liefst en omzetstijging van 25%. Dit is ook het kwartaal dat de oorlog in Oekraïne begint en dat corona stilaan naar de achtergrond verdwijnt. Intussen is het personeelsbestand aangedikt tot meer dan 75 FTE, we kunnen wel tegen een stootje, alle dagen tussen de 150 en de 200 TEU, daar heb je al wat handjes voor nodig.

Het 2de kwartaal blijven we op niveau van 2021 maar we kunnen het eerste semester toch afsluiten met mooie groeicijfers van 15%, hier en daar komen ook nieuwe klanten aansluiten wat het geheel op zich nog mooier maakt. Om alles vlot te kunnen volgen worden nog wat mensen bij aangeworven om begin juli 85 mensen op de teller te hebben. Intussen stijgen de energieprijzen en duiken links en rechts toch wat grijze wolken op.

In mei krijgt onze CEO te horen dat hij de ziekte van Kalher heeft, een domper op de feestvreugde, maar ook hier zullen we mee moeten leren leven. De taken worden verdeeld zodat het niet al te veel impact zal hebben op onze organisatie en werking. We laten de kopjes niet hangen.

In het 3de kwartaal wordt zelfs champagne bovengehaald en er zijn dagen dat we met meer dan 100 man de baan op zijn. Ook dit kwartaal noteren we een stijging in omzet van meer dan 20%.

En dan is daar het 4de kwartaal, heeft het lang genoeg geduurd? In september werden we al gewaar dat het niet ging blijven duren… De impact van het wereldgebeuren gaan wij ook aan de lijven ondervinden. Met enkele projectjes kunnen we nog een beetje standhouden maar we zien toch een eerste terugval van business en de omzet zakt met een kleine 10%.

Finaal sluiten we 2022 af met nog een mooie omzetgroei van 10%, meer dan 40.000 TEU behandeld en 85 FTE op de payroll, daar kunnen we best wel fier op zijn.

2023 kondigt zich iets minder vrolijk aan …

+0
TEU/jaar
+0
TEU/dag
+0
FTE/dag