2021: Omzet maal 2,3 in 4 jaar tijd!

2021: Omzet maal 2,3 in 4 jaar tijd!

Het begint wat afgezaagd te worden, maar het stopt niet.  In 2021 heeft Covid ons ook niet kunnen afremmen. Uiteraard hebben wij even goed zoals de rest van de economie te verduren gehad met het beestje maar we denken te mogen stellen dat we ook hier op de juiste manier wisten mee om te springen.

Het eerste semester  draaiden we gewoon verder op het elan van 2020 en hebben we met Eutraco toch weer een mooie klant weten binnen te halen, zeker met het oog op 2022. We worden hoe langer hoe minder afhankelijk van 1 grote klant, wat het risico toch spreidt.

Heel waarschijnlijk omdat het allemaal te mooi is om waar te zijn werden we 02/07 geconfronteerd met een cyberaanval… De nacht van 01 op 02/07 werd onze IT provider gehackt, iets dat we nog niet hadden mee gemaakt, ineens alles weg, geen mails, geen planning, geen historiek, niks meer. Dan is het behelpen met de dingen die er zijn en even blind rijden in de hoop dat je geen te grote accidenten mee maakt onderweg, tijdens het weekend zijn we terug gevallen op onze manier van werken 15 jaar geleden wat ons terug “on track” bracht, met de nodige miserie is alles mondjesmaat terug goed gekomen en hebben we beslist om een versnelling hoger te schakelen om alles volledig in the cloud te krijgen.

In 2020 hadden we een mooi project in Luxemburg  tijdens de zomer , dit jaar was dat niet het geval met als gevolg dat juli en augustus echt vakantiemaanden waren met een terugval van +- 10%.

Iedereen kon dus van de natte zomer genieten om de batterijen op te laden en dat was maar goed ook. In september kwamen de aanvragen vlot binnen met dagen van 90 en meer mensen op de planning. De vooruitzichten voor Q4 waren goed.

Half Oktober zijn we er met het management een weekend  op uit getrokken om tijd te nemen om de toekomst in beeld te brengen en daaraan gekoppeld een plan op te maken waar we ons toch aan gaan proberen te houden. Focus op behouden van wat we hebben met meer aandacht voor ondersteuning naar de werkvloer in ’t algemeen. Onder andere door Covid is daar zeer veel verwaterd, wat niet wegneemt dat een opportuniteit steeds bekeken mag worden.

De volumes van september bleven aanhouden en vergrootte nog. Vanaf half oktober moesten we regelmatig klanten teleurstellen bij gebrek aan capaciteit, in die maten zelfs dat het structureel bleek te worden. Dit hadden we nog nooit mee gemaakt!

Naar gewoonte is er wel wat terugval naar het jaareinde en dat was eigenlijk welkom zodat iedereen terug wat op adem kon komen. Echter voor begin januari komen de orders al vlot binnen dus dat belooft!
Per 01/01/2022 werden dan ook maar weer 10 nieuwe contracten opgemaakt wat ons personeelsbestand stilaan richting 75 FTE stuwt.

2021 sluiten we af met meer dan 40.000 TEU op de teller, een 15% meer dan het jaar daarvoor. Voor 2022 zijn de vooruitzichten goed met nog wat nieuws in de pipeline.

+0
TEU/jaar
+0
TEU/dag
+0
FTE/dag