2020: “Ooh what a year”

2020: “Ooh what a year”

De vooruitzicht waren in alle geval goed, in Februari zouden we een nieuw project opstarten voor Van Moer dat ons nog meer stabiliteit zou geven met een bijkomend volume van +- 10.000 TEU op jaarbasis. Als er geen klanten afhaken is het logisch dat de permanente groei die we tot op heden konden realiseren zich wel zou door trekken en dat bleek ook dit jaar het geval te zijn.

17/02 was het dan zover, de eerste containers kwamen toe bij Van Moer in Grobbendonk, het moment om aan de slag te gaan, hoewel men ons gezegd had dat we een aanloopperiode zouden kennen bleek al snel dat dit een fabeltje was. Het was onmiddellijk opschalen naar een ploeg van 20 man en meer. Voor het eerst huurde we zelf extern management in om dit mee in goede banen te lijden, het werd pompen of verzuipen, hier waren we zeker niet op voorzien en ook Van Moer niet, de volumes in Grobbendonk liepen al snel naar 50 TEU per dag en het andere werk viel niet direct stil.

Uiteraard ging dit niet zonder slag of stoot tot 16.03……een lock down werd afgeroepen. Toch even de handen in het haar, wat nu ? We hebben al onze klanten gecontacteerd met de vraag hoe zij het zagen, maar stoppen met werken was zeker niet aan de orde. Gezien de situatie konden we blijven opereren zoals normaal. In overleg werden enkel nog opdrachten opgenomen van klanten waar we echt mee van essentieel belang waren en viel het volume wat terug maar ook niet per direct. Het eerste kwartaal zouden we afsluiten met weer maar een groei van een kleine 30% en dan viel het terug.

Er waren werknemers die het zekere voor het onzekere namen en thuis bleven om niet ziek te worden, mits de toch wel nefaste daling van de volume gaf dit ons ademruimte om terug wat orde op zaken te stellen wat iedereen te goeden kwam, het is dan ook niet te verwonderen dat April toch wel een mindere maand werd. Begin Mei voelde we wel dat het zo niet zou blijven en dat we terug op dreef zouden komen.

Gebruik makend van de situatie waren er klanten die hun manier van werken met ons in vraag stelden en alternatieven gingen uit proberen, wat in onze ogen ook niet meer dan normaal is. Dit zou dan duidelijk maken of we echt het verschil kunnen maken. En wat bleek, we zijn terug voor hen kunnen beginnen werken wat ons trots maakt op wat we te bieden hebben.

Het 2de kwartaal konden we toch nog terug blikken op een omzetgroei van net geen 10% wat zeker niet slecht was gezien de omstandigheden, in Q2 hebben we eveneens van de gelegenheid gebruikt gemaakt om de organisatie op het nieuwe project wat bij te sturen zodat we daar dan ook aan een solide basis zouden geraken voor het vervolg ervan.

Eind Juni bleek alles weer wat terug op gang te komen, we zijn onze eerste containers in Luxemburg gaan lossen, voor onze klant Intertrans hadden we daar aangeboden op een projectje van 700 TEU over 3 maanden, een leuke uitstap voor onze mannen die ginder uiteraard bleven overnachten.

Dit en alle andere business die terug op gang kwam zorgde voor een zeer sterk derde kwartaal met een absolute climax in week 38, meer dan 80 man gemiddeld op de planning, van een inhaalbeweging gesproken. Uit een onverwachte hoek kwam ook Lucide bij ons terecht als nieuwe klant die duidelijk toch ook wel wat volume mee bracht in deze duistere tijden, Q3 was goed voor een omzetstijging van 40%.

Q4 werd deze lijn doorgetrokken en kwamen we ook op de radar bij Inex, weer een mooie referentie erbij voor onze mannen in het Gentse.

Al bij al kunnen we stellen dat het Coronajaar 2020 er eentje is om snel te vergeten maar dat ons toch wel nog maar eens veel steviger op de kaart heeft gezet, we zijn het jaar finaal afgesloten met een omzetgroei van 28% en onze payroll telt meer dan 60 FTE.

+0
TEU/jaar
+0
TEU/dag
+0
FTE/dag